U bent nu hier:
  • Home
  • Hoe werkt de keuzewijzer?

Hoe werkt de keuzewijzer?

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen op een veilige en verantwoorde manier. Dat technologie daarbij kan helpen, is lang niet bij iedereen bekend. Ook onder (toekomstige) professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn ontbreekt het aan kennis en vooral overzicht van passende mogelijkheden voor hun cliënt. Een succesvolle inzet van slimme snufjes hangt af van vele factoren; ze wordt mede bepaald door de leef- en woonsituatie van de persoon of personen in kwestie, de nabijheid van familie en beschikbaarheid van buren, de aard en mate van evt. beperkingen of aandoeningen en de dikte van de portemonee. De oplossingen voor iemand met beginnende dementie die samenleeft met een partner in een hoekwoning zien er anders uit dan die voor een alleenwonende persoon die slechthorend is en die door motorische beperkingen en eenzaamheid niet vaak de deur uitgaat van zijn huurappartement. Technologie is persoonlijk en op maat!

Om inwoners van de regio Alkmaar, hun mantelzorgers en professionals inzicht en overzicht te bieden is de Keuzewijzer Thuistechnologie ontwikkeld. De Keuzewijzer inventariseert de situatie en behoefte van de betreffende inwoner en laat zien welke slimme technologie hierbij in deze specifieke situatie kan helpen. Er worden alleen passende oplossingen getoond die voldoen aan de belangrijkste keurmerken. Het advies is onafhankelijk. De gebruiker krijgt een bondig overzicht van leveranciers van de getoonde oplossingen en kan prijzen en waarderingen opvragen. Tevens worden handige adressen uit de regio getoond waar men terecht kan voor bijvoorbeeld begeleiding bij installatie. Ook is een klantenservice beschikbaar voor inwoners en professionals die een maatadvies behoeven.

Wanneer u meer informatie wil over een product, dan verlaat u de Keuzewijzer en komt u terecht op de website van onze partner Thuisleefgids. Zij zijn een soort warenhuis voor thuistechnologie. Via hen kunt u ook producten bij de leverancier van uw keuze bestellen. 
Door deze opsplitsing kan Thuissignaal u met de Keuzewijzer een echt onafhankelijk advies geven en kunt u toch meer informatie vinden over de producten die wij geselecteerd hebben. 

Thuissignaal heeft producten in de categorie Persoonsalarmering en mobiele alarmering getoetst op de Vitaal Thuis specificaties. Deze score is zichtbaar in ronde balonnetjes in de productafbeeldingen. Op de product detailpagina's wordt dit verder uitgelegd in het tabblad  "Thuissignaal waardering".
Hier vindt u meer informatie over de Vitaal Thuis specificaties.