U bent nu hier:
  • Home
  • Handige adressen

Handige adressen

Via deze keuzewijzer kunt u een beter beeld krijgen van de mogelijkheden van thuistechnologie voor uw situatie. Als u meer advies nodig heeft, kunt u hierover contact op nemen met Thuissignaal.
Er zijn diverse organisaties in de regio Alkmaar waar u terecht kunt voor maatschappelijke ondersteuning of om helpende handjes in te schakelen. 

Kijk ook eens op de Sociale Kaart van Alkmaar voor een compleet overzicht.

Alkmaarvoorelkaar.nl - Online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp
De site Alkmaarvoorelkaar is een gratis online platform waar burgers met een zorgvraag, vrijwilligers én professionals samen komen. De website is een online marktplaats die het voor zowel burgers als organisaties gemakkelijk maakt om dicht bij huis zorg te vinden of om juist een ander in de buurt te kunnen helpen.
http://www.alkmaarvoorelkaar.nl/ 
info@zorgvoorelkaar.com
Vrijwilligers Centrale 072 5191600 

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is een expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Zij ondersteunen mantelzorgers zodat zij de zorg gedurende langere tijd kunnen geven aan hun naaste en daar zelf gezond bij blijven. Zij helpen mantelzorgers de juiste balans te vinden tussen zorgdragen en zorgkracht. Speciaal voor mantelzorgers organiseert het Mantelzorgcentrum gratis activiteiten. Mantelzorgers kunnen gratis beroep doen op de mantelzorgconsulenten voor begeleiding en advies. Zij wijzen mantelzorgers de weg en bieden een luisterend oor. De mantelzorgmakelaars brengen uw mantelzorgsituatie in kaart en zij nemen kosteloos net zoveel regeltaken over als de mantelzorger wenst. Als helpdesk voor professionals bieden de professionals van het Mantelzorgcentrum ook andere organisaties voorlichting en advies. 
http://www.mantelzorgcentrum.nl/ 
info@mantelzorgcentrum.nl
Telefoon 072 5627618 

De Waerden
Het team ambulante dienstverlening Alkmaar biedt mensen met een beperking ondersteuning bij het zelfstandig wonen. Men kan u bijvoorbeeld helpen bij het:
- doornemen en afhandelen van de post
- maken van een weekplanning, zodat voor u overzichtelijk is wat er staat te gebeuren
- huishoudelijke werkzaamheden
- ondersteuning bij het vinden en behouden van werk
- bezoeken van instanties
- onderhouden en aangaan van contacten
- vinden van een oplossing voor uw psychische problemen
- vinden van gepaste vrijetijdsbesteding
http://www.dewaerden.nl/
steunpuntalkmaar@dewaerden.nl
Telefoon 088 1001904  

Humanitas - Noord-Kennemerland
Dankzij de vrijwilligers is het mogelijk om steun te geven bij alleenwonende ouderen, gezinnen met opvoedingsvragen, chronisch zieken en gehandicapten, mensen met geheugenproblemen en zijn er taalmaatjes voor inburgeraars. Verder...:
Individuele gesprekken over de knelpunten rond mantelzorg
Een vrijwilliger als mantelzorgmaatje
Cursussen, bijvoorbeeld over Omgaan met dementie, Parkinson en depressie
Informatie en advies over wet-en regelgeving, CIZ, Wmo 
http://www.humanitas.nl/afdeling/alkmaar 
kantoor.nkl@humanitas.nl
Telefoon 072 5401800  

MEE & de Wering - Maatschappelijk Werk 
De Wering biedt ondersteuning aan mensen en groepen van mensen bij hun sociaal functioneren. We zijn er voor vragen en problemen die u ervaart in uw dagelijkse omstandigheden, b.v. bij wonen, relaties, werk, inkomen, welzijn en gezondheid. Wij helpen u om weer de regie over het dagelijkse leven te krijgen. Dit doen wij door samen met u te kijken naar wat u zelf kunt doen, welke mensen in uw omgeving hulp kunnen bieden en wat wij voor u kunnen doen. We werken daarbij veel samen met anderen, met mantelzorgers, vrijwilligers en andere maatschappelijke partners.
http://www.dewering.nl/ 
info@dewering.nl
Telefoon 088 0075000  

WonenPlus Alkmaar
WonenPlus is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van wonen, welzijn en zorg, met als doel kwetsbare mensen te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit doet de organisatie met behulp van vrijwilligers uit de eigen buurt. WonenPlus organiseert burenhulp.
http://www.wonenplus-alkmaar.nl/ 
info@wonenplusalkmaar.nl
Telefoon 072 5122711 

Knooppunt Dementie

Maakt u zich zorgen over uzelf of iemand met geheugenproblemen?
Het KnooppuntDementie is er om uw vragen over onzekerheid en geheugenproblemen te beantwoorden. Ook kan het Knooppunt U informatie geven over dementie en hulp daarbij. U kunt uw vraag telefonisch of per e-mail aan het Knooppunt voorleggen. U krijgt dan snel antwoord of u wordt doorverwezen naar de juiste persoon of instantie bij u in de buurt.
Vaak is een schriftelijke reactie of telefonisch gesprek voldoende. Het is echter goed denkbaar dat u behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek. Ook dat is mogelijk. In dat geval maakt iemand van het steunpunt een afspraak met u voor een gesprek bij u thuis of indien u dat wenst, op een locatie bij u in de buurt. Tijdens zo'n gesprek is een uitgebreider advies mogelijk. Omdat het Knooppunt Dementie de dementiezorg in de regio Alkmaar goed kent, kunnen mensen sneller en eenvoudiger doorverwezen worden naar de juiste persoon of instantie.
knooppuntdementie.nl
Telefoon 072 - 303 47 67 (elke dinsdag- en vrijdagmorgen van 9 - 12 uur)
Of kom langs bij ons inlooppunt in wijkcentrum De Oever in Oudorp (elke maandagmorgen van 9 - 12 uur, Amstelstraat 1 te Alkmaar).


Doen ergotherapie

Ergotherapiepraktijk Doen Alkmaar behandelt en adviseert mensen in vraagstukken omtrent het zelfstandig blijven wonen en functioneren ondanks fysieke en/ of psychische problemen. De ergotherapeut richt zich op de dagelijkse activiteiten die voor u belangrijk en/of betekenisvol zijn. Ergotherapie is oplossingsgericht en kijkt naast reguliere hulpmiddelen ook naar nieuwe innovaties en mogelijke technologische ondersteuningstechnieken. Direct toepasbaar in de thuissituatie.
www.ergo-doen.nl
info@ergo-doen.nl
Telefoon 088-822 7000


Personenalarmering


Regio Control
Breestraat 2
1716 DB Opmeer
0226-360273
info@regiocontrol.nl


Comfortinstallateurs

De onderstaande bedrijven kunnen u verder helpen wanneer u in de regio Alkmaar op zoek bent naar een betrouwbare installateur van thuistechnologie. Zogenaamde Comfort Installateurszijn gespecialiseerd om uw huis veiliger en comfortabeler te maken, zodat u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Electrotechnisch Bureau Van Til B.V.
Ropjeskuil 22
1815 HM ALKMAAR
http://www.vantilelectro.nl/ 
072 512 83 85

Installatiebedrijf Hofland
Kokkel 14
1723 HX NOORD-SCHARWOUDE
http://www.hoflandalkmaar.nl/ 
072 511 49 3

Oudes & Laseur Electrotechniek
Molenstraat 16
1861 LG BERGEN 
072 581 43 08

Loodgietersbedrijf Will Glorie B.V.
P C Hooftstraat 12
1901 HZ CASTRICUM
http://www.wglorie.nl/ 
0251 65 62 50

Installatietechniek Lammers Toepoel B.V.
Castricummer Werf 49
1901 RV CASTRICUM
http://www.lammers-toepoel.nl/ 
0251 65 29 24

Technische Installaties Jonker B.V.
Westerwerf 5 - C
1911 JA UITGEEST
http://www.jonkerinstallatie.nl/ 
0251 31 52 78